Konkurs za dodelu stipendije „Slobodanka Boba Nedović“ za studenta ili studentkinju Fakulteta političkih nauka

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) obeležava 25 godina postojanja raspisivanjem konkursa za stipendiju za jednog studenta ili studentkinju osnovnih studija Fakulteta političkih nauka (FPN). Stipendija bi iznosila 200 evra mesečno u dinarskoj protivvrednosti i trajala bi 12 meseci.

U proteklih 25 godina, CeSID je sarađivao sa mnogim sjajnim ljudima različitih profila, a naročiti doprinos organizaciji dali su nekadašnji studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka koji su radili ili bili spoljni saradnici na mnogim projektima iz oblasti izbora, demokratije, ljudskih prava i različitih javnih politika. Od 1997. godine do danas, CeSID je posmatrao više od 30 izbornih procesa u Srbiji i (do 2006. godine) Crnoj Gori, sproveo više od 200 istraživanja i projekata, promovisao debate između političkih suparnika, učestvovao u radnim grupama za izbornu reformu, sprovodio informativne i edukativne kampanje za građane i  učestvovao u međustranačkim dijalozima za unapređenje izbornih uslova.

Kako bi svoje vrednosti dalje promovisao, kao i odgovornost i solidarnost civilnog sektora u celosti, CeSID raspisuje konkurs za stipendiju sa sledećim kriterijumima:

  • Prijava se odnosi na studentkinje i studente osnovnih studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, počevši od druge godine studija;
  • Studenti i studentkinje moraju biti državljani Republike Srbije;
  • Minimalni prosek ostvaren u toku studija je 9.

Studentkinje i studenti se mogu prijaviti tako što će poslati na mejl cesidprijave@cesid.rs sledeća dokumenta (ili skenirane kopije):

  1. Uverenje o državljanstvu;
  2. Potvrda o upisu u tekuću školsku godinu;
  3. Potvrda o položenim ispitima sa prosekom ocena;
  4. Uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za poslednjih šest meseci;
  5. Kratku biografiju.

Dodatno:

  1. Molimo Vas da uz slanje prijave popunite i ovaj formular: https://bit.ly/3DVCazM.

Potrebna dokumenta treba dostaviti najkasnije  30.11. 2022. godine u 23:59.

Kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju pred komisijom. Konačnu odluku o dodeli stipendije doneće nezavisna komisija sastavljena od uglednih ličnosti iz sfere politikologije, sociologije i/ili medija, a koji ne rade u CeSID-u. Pre donošenja konačne odluke, komisija i CeSID zadržavaju prava da zatraže dodatnu dokumentaciju od prijavljenih.

CeSID je apsolutno privržen principima transparentnosti, kao i poštovanja diverziteta i rodne ravnopravnosti. U tom smislu, komisija će odluku doneti strogo poštujući antidiskriminatorni pristup.

Related Posts