Izdanja

Edicija OKO izbora daje širok analitički osvrt na tok višestranačkih izbora u Srbiji, počevši od 1997. godine. Pored detaljne analize svih održanih izbora na različitim nivoima, pojedinačni brojevi prikazuju i predizborne kombinatorike, kao i postizborne tendencije među političkim partijama, proistekle iz izbornih rezultata.

U okviru edicije Mala biblioteka možete pronaći detaljne i sveobuhvatne analize političko-drutvenih prilika u Srbiji, počevši od održavanja prvih slobodnih višestranačkih izbora u Srbiji. Autori ovih studija su eminentni i cenjeni stručnjaci iz različitih oblasti, a publikacije su nastale u uskoj saradnji sa CeSID-ovim stručnim timom. U okviru iste edicije možete pronaći i Izabrane spise Slobodanke Nedović, bivše direktorke i osnivačice CeSID-a, koja je ostavila neizbrisiv i veliki doprinos u borbi za demokratiju u Srbiji.

Edicija Projektne publikacije sadrži publikacije koje su nastale kao rezultat CeSID-ovih brojnih projekata, u okviru svih programa. Rezultati višemesečnih istraživanja i projektne publikacije se u okviru projekta predstavljaju javnosti, a sve podatke koje možete videti u ovoj ediciji moguće je koristiti i kao izvor i smernice za dalja istraživanja.

Napomena: većina CeSID-ovih izdanja može se preuzeti u PDF formatu. Ukoliko izdanje koje Vas interesuje nije dostupno u PDF formatu, molimo Vas da nas kontaktirate.

Molimo Vas da prilikom korišćenja podataka iz naših publikacija navedete izvor.