Okrugli sto “U susret izborima za Nacionalni savet romske nacionalne manjine”

U partnerstvu sa Misijom OEBS-a u Srbiji, Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i Koalicija romske omladine Srbije (KROS) organizuju okrugli sto pod nazivom „U susret izborima za Nacionalni savet romske nacionalne manjine“.

Okrugli sto biće održan 15. juna 2018. godine, sa početkom u 10h, u maloj sali Medija centra Beograd (Terazije 3).

Događaj ima za cilj da zainteresovanim stranama i akterima ukaže na važnost učešća u izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina (NSNM), kao i da ih informiše o izbornim procedurama i ulozi relevantnih institucija u izbornom procesu. Cilj ovog događaja biće i pokretanje dijaloga o predstojećim izborima za Nacionalni savet nacionalnih manjina, kao i razgovor o načinima poboljšanja informisanosti romske nacionalne manjine o biračkim pravima i o pravu učešća u političkom životu.

Pozivamo sve zainteresovane pojedince, predstavnike institucija, organizacija civilnog društva, medije i druge aktere da uzmu učešće na skupu i daju svoj doprinos ovoj važnoj temi.

Srpski jezik je zvanični jezik događaja. Simultani prevod na engleski jezik će biti obezbeđen.

Na skupu će govoriti:

  • Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave
  • Ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji
  • Vlado Radulović, Kancelarije za ljudska i manjinska prava
  • Bojan Klačar, izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID)
  • Marija Mitrović, direktorka Koalicije romske omladine Srbije (KROS)

 

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na skupu, molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do četvrtka, 14. juna, mejlom na cesid@cesid.rs ili ivona.zivkovic@cesid.rs ili putem telefona, na 011/ 407-56-05.