Percepcija korupcije na univerzitetima u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji: Perspektiva studenata

Smart-Balkans-Civil-Sciety-for-Shared-Society-in-the-Western-Balkans

Kao deo tekućeg projekta „Univerziteti bez korupcije u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji“, predstavljamo vam Policy Brief.

Ovaj sveobuhvatni dokument pruža detalje izvedene iz našeg istraživanja o percepciji studenata, koje je sprovedeno u maju ove godine širom Albanije, Severne Makedonije i Srbije. Istraživanje je sprovedeno na ukupnom uzorku od 943 studenata iz sve tri zelje, odnosno u Srbiji je istraživanje sprovedeno na uzorku od 300 studenata na univerzitetima u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

Pod naslovom „Percepcija korupcije na univerzitetima u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji: Perspektiva studenata“, ovaj sažetak politika nudi ne samo uvid u nalaze istraživanja, već i praktične preporuke koje su jedinstvene za svaku zemlju.

„Univerziteti bez korupcije“ realizuju Institut za strateška istraživanja i edukaciju – ISIE, CESID – Centar za slobodne izbore i demokratiju i Institute for Development, Research and Alternatives – IDRA uz podršku regionalnog projekta „SMART Balkans – Civilno društvo za povezano društvo na Zapadnom Balkanu“ koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva(CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM) Albania i finansijski podržan od strane norveškog Ministarstva spoljnih poslova (NMFA).

Pratite nas za još vesti!

SMARTly connected!