Republička izborna komisija utvrdila broj biračkih mesta za glasanje na izborima za predsednika Republike Srbije

Na sednici koja je održana 9. marta 2017. godine, Republička izborna komisija je utvrdila tačan broj biračkih mesta za glasanje na izborima za predsednika Republike Srbije koji su zakazani za 2. april 2017. godine.

Ukupan broj biračkih mesta za glasanje je 8.253, od ovog broja 8.224 biračkih mesta su u gradovima i opštinama, dok je 29 biračkih mesta predviđeno za glasanje unutar Zavoda za izvršenje sankcija.

Zbog porasta broja birača u nekim opštinama će se povećati broj biračkih mesta. Takva situacija je u opštini Voždovac u kojoj će za ove izbore biti dva biračka mesta više u odnosu na prethodno održane izbore. U opštini Rakovica, u Kraljevu i Nišu biće ubačeno po jedno novo biračko mesto, dok će zbog smanjenja broja birača u Krupnju i Užicu biti ukinuto po jedno biračko mesto.

Odluku o tačnom broju biračkih mesta na Kosovu i Metohiji i inostranstvu Republička izborna komisija će doneti tek nakon što dobije predlog iz Ministarstva spoljnih poslova, odnosno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.