„Reč na reč” u Nišu

U novom ciklusu televizijskih emisija „Reč na reč“, nakon debate u Užicu i Vršcu, 27. oktobra  je na drugom programu RTS-a emitovana nova debata održana u Nišu. 

Učesnici debate su najpre komentarisali rezultate istraživanja javnog mnenja, koje je CeSID realizovao u oktobru 2015. godine u Nišavkom okrugu. Učesnici, političari i izabrani predstavnici diskutovali su o pitanjima od najvažnijeg značaja za birače iz ovog okruga. Samo neka od pitanja i tema koje su građani istakli kao posebno značajane za birače ovog okruga su: pitanje ravnomernog reginalnog razvoja, potreba za lokalnim akcionim planom strategije za unapređenje položaja Roma, kao i potreba za direktnom komunikacijom između građana Nišavskog okruga i narodnih poslanika koji ih predstavljaju u Skupštini RS, a govorilo se i o aktuelnoj omladniskoj politici i problemima sredovečne starosne kategorije u pogledu pronalaženja zaposlenja.

Učesnici debate bili su Dušan Milisavljević (narodni poslanik Demokratske stranke), Miloš Banđur (gradski odbornik Srpske napredne stranke), Dragoslav Ćirković (gradski odbornik Socijaldemokratske stranke) i Darko Ranković (gradski odbornik Socijalističke partije Srbije).

Emisiju u celosti možete pogledati na zvaničnoj internet stranici RTS-a.

Novi ciklus debata „Reč na reč“ realizuje se u saradnji sa RTS-om, i predstavlja deo CeSID-ovog i USAID-ovog projekta „Ljudi na prvom mestu“, započetog u aprilu 2015. godine. Cilj projekta je da građanima širom Srbije omogući direktan kontakt sa izabranim predstavnicima.