CeSID na izborni dan

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) sa zadovoljstvom obaveštava građane da će izbori u Beogradu biti 28. izborni proces koji posmatramo od 1997. godine u Srbiji i Crnoj Gori (do 2006).
CeSID i ove godine sarađuje sa Prvom srpskom televizijom i Al Jazeera Balkans, pa ćete na njihovim programima imati mogućnost da prvi saznate izborne rezultate. Tradicionalno, CeSID kroz organizaciju izbornog dana sarađuje i sa Medija Centrom, pa ćete na jednom mestu imati priliku da uživo pratite konferencije za novinare, panel diskusije i izborne rezultate.
Rezultate izbora ćemo objavljivati u realnom vremenu, onako kako podaci budu stizali sa biračkih mesta. Sve dok to CeSID ne saopšti i ne objavi, ti rezultati neće predstavljati procenu izbornih rezultata. CeSID će jasno da naznači momenat kada će da objavi svoju projekciju rezultata, u zavisnosti od popunjenosti stratuma u uzorku.

Tokom dana, CeSID će saopštavati izlaznosti do 9h, 14h, 17h, 19h i finalnu posle 20h. Sve izlaznosti biće upoređenje sa izborima 2014, 2016 i 2017. O regularnosti procesa ćemo govoriti četiri puta tokom dana i na vanrednim konferencijama za novinare, ukoliko bude bilo ozbiljnijih prekršaja.

Naše rezultate možete pratiti na našoj stranici, FB (link) i TW nalogu (link) kao i na sajtu Medija Centra.