Okrugli stolovi „U susret izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“ u Bujanovcu i Novom Pazaru

U okviru projekta „Ka većoj informisanosti albanske i bošnjačke nacionalne manjine o predstojećim izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“, koji CeSID sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, održaće se dva okrugla stola pod nazivom „U susret izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“.

Prvi okrugli sto održaće se u Bujanovcu, 15. oktobra 2018. godine, u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ (Trg Karađorđa Petrovića), sa početkom od 13h. Na okruglom stolu govoriće Bojan Klačar (izvršni direktor CeSID-a), Emilija Orestijević (projektni koordinator, CeSID) i Rahim Salihi (predstavnik opštine Bujanovac). Agenda događaja dostupna je za preuzimanje na linku: agenda_bujanovac

Drugi okrugli sto održaće se u Novom Pazaru, 16. oktobra 2018. godine, u svečanoj sali Kulturnog centra Novi Pazar (Stevana Nemanje 2), sa početkom od 13h. Na okruglom stolu govoriće Emilija Orestijević (projektni koordinator, CeSID), Mirsad Jusufović (predstavnik GU Novi Pazar), Micaela Thurman (OSCE Mission to Serbia, Novi Pazar) i Fahrudin Kladničanin (Akademska inicijativa Forum10). Agenda događaja dostupna je za preuzimanje na linku: agenda_novi-pazar

Na događajima će biti predstavljeni projekat i projektne aktivnosti, a najvažniji cilj okruglih stolova je da se sa predstavnicima civilnog društva, medija, nacionalnih saveta, graske/opštinske uprave i građanima diskutuje o biračkim pravima, o izbornom procesu, o potrebi upisa u poseban birački spisak, o važnosti izborne participacije i o drugim važnim temama povezanim sa predstojećim izborima.

Pozivamo sve zainteresovane organizacije, institucije, medije, političke partije, građane i sve druge aktere kojima je ova tema važna da dođu na događaje i da daju svoj doprinos diskusiji, ali i preciznom, objektivnom i kvalitetnom informisanju birača o predstojećim izborima.

CeSID će na događajima podeliti i informativni materijal namenjen biračima, na albanskom, odnosno bosanskom jeziku.

*Molimo sve zainteresovane strane da svoje prisustvo potvrde mejlom na emilija.orestijevic@cesid.rs