Kako do unapređenja procedura zapošljavanja u javnom sektoru

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID)Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) PALGO centar organizuju dva okrugla stola na kojima će biti reči o koracima i merama koje je potrebno preduzeti da bi se unapredile procedure zapošljavanja u javnom sektoru.

Prvi okrugli sto će biti održan u Nišu, u sredu, 25. maja, sa početkom u 12 h u prostorijama Media & reform centra (Obrenovićeva 38), dok će drugi okrugli sto biti održan  u Beogradu u četvrtak 26. maja, sa početkom u 11 h u prostorijama Press Centra UNS-a, u Knez Mihailovoj 6/III.

Okrugli stolovi su prilika da govorimo o publikaciji „Preporuke za unapređenje zapošljavanja u javnom sektoru“, koja je nastala kao rezultat brojnih istraživanja i analiza u proteklih osamnaest meseci. Posebna tema o kojoj će biti reči je i položaj lokalnih medija kada je reč o ovoj temi – o načinu na koji se izveštava i govori o zapošljavanju prvenstveno na lokalu, o iskustvima novinara i problemima sa kojima se oni suočavaju u svom radu.

Na okruglom stolu će se govoriti i o platformi transparentno.rs, o iskustvima građana koja su prikupljena u prethodnom periodu i koracima koji su preduzeti u rešavanju tih problema.

Na okruglom stolu u Nišu govoriće:

– Ivo Čolović, CeSID

– Savo Manojlović, pravni konsultant

– Marija Vučić, novinarka portala Južne vesti 

Na okruglom stolu u Beogradu govoriće:

– Jelena Jerinić, vanredna profesorka, Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu/PALGO Centar

– Vladimir Vučković, Fiskalni savet Republike Srbije

– Slobodan Georgijev, BIRN Srbija

– Bojan Klačar, CeSID – moderator skupa